browser wars

Selainsotaa…

Tänään on taas törmätty kiljoona kertaa IE:n CSS bugeihin. Teen kaiken ”kehityksen” ja testailun Mozillalla (duunissa) tai Firebirdillä (kotona), joilla kaikki näyttää miltä pitääkin. Sitten otetaan IE kauniiseen käteen ja katsotaan saittia. Marginit päin persettä, CSS boxit päin persettä ja kaiken muun kivan lisäksi, puolet sivusta on n. 400 pikseliä liikaa oikealla.
Internet Explorer == Paska lentää Flektiin.

The Future of Internet Explorer
Reasons to swtich to the Mozilla Firebird browser

5 vastausta aiheeseen “browser wars”

Ja mikä pahinta, 90% ”tavallisista käyttäjistä” käyttää inho-exploreria. Yleensä vielä korkeintaan 5.5 versiota joka muutenkin toimii miten tykkää.

Oma bloginikin näyttää ie 5.5:llä ja vanhemmilla 4 kertaa suurempia fontteja yms, tosin en ole jaksanut edes tutkia miksi ;)

Mä olen tuskaillut tuon asian kanssa jatkuvasti, kun uudistin hieman Blogin ulkoasua. Lopulta oli pakko ottaa käyttöön vanha kunnon ”pikseli*pikseli läpinäkyvä gif-kuva” -kikka.

Itse käytän himassa Safaria ja Mozillaa testaamiseen. IE:n otan käyttöön jos jaksan/muistan. Duunissa sitten joutuu aina ensimmäisenä kysymään ”miltäköhän tää näyttää IE:ssä?”.

Ja arvatkaa vaan kuinka sitä saa aina alkaa säätää omaa hienoa CSS -ideaa uuteen uskoon ja päästelemään ärräpäitä oikein urakalla.

HUh! Helpotti avautua … Mä lähden kahville.

Sana, naapuri. Henk.koht. tässä selainhässäkässä ei jaksa vituttaa kuin se että testattavia selaimia on niin paljon, onneks Virallista Hommaa tehdessä ei tartte huomioida kuin IE ja NS, pikkasen helpottaa.

Läpinäkyvä gif-kikkailu on mainio tapa. Sitäpaitsi ei koskaan kannata tehdä useita tunteja työtä tarkistamatta tuloksia mozillassa ja ie:ssä (ja muissa selaimissa jos kiinnostaa).
Jos tätä hommaa työkseen tekee niin kannattaa unohtaa periaatteet ja tehdä myös sille isolle pahalle – eli siis ie:lle. Saarnaaminen on silti sallittua ja jopa suotavaa.

Joo, kaikista pahin. Voin täysin eläytyä näihin selainkikkoihin!

Kummallista kyllä, mutta yleensä sivut toimivat parhaiten Mozillalla jonka jälkeen ne toimivat varmasti myös Operalla ja kun tulee IE:n aika niin on aloitettava alusta :D Yleensä aikataulu on vielä ihan uskomattoman tiukka ja vitutus poistaa ne vähäisetkin järjen rippeet millä vian saisi korjattua.

Mäki lähden kahville, kiitos ideasta Janne :-)

Kommentit on suljettu.