erillisen ie:n tarinan loppu

Pari merkintää sitten linkkasin Slightly Bentin The Future of Internet Explorer merkintään.
Microsoft kertoo TechNet artikkelissaan nykyisen IE6 SP1 olevan viimeinen erillinen versio, jonka jälkeen kehitys tapahtuu selaimen ollessa osa käyttöjärjestelmää.

As part of the OS, IE will continue to evolve, but there will be no future standalone installations. IE6 SP1 is the final standalone installation.

Eikös M$ tuomittu tuosta selaimen käyttöjärjestelmään sulauttamisesta? Mielenkiinto tuon oikeusselkkauksen seuraamiseen meni luultavasti ensimmäisen puolen vuoden jälkeen.
Update: Irkissä tiedettiin kertoa, että Microsoft maksoi AOL:lle 650M$ ja homma raukesi siihen.
Update2: Summa olikin 750M$, kuten MozillaZinestä kävi ilmi.

1 vastaus aiheeseen “erillisen ie:n tarinan loppu”

Taitaa olla tulevaisuudessa lähes vakioratkaisu se, että selain on osa käyttöjärjestelmää. Mikä välttämättä ole huono asia. Eiköhän MS ole sen verran mikroskoopin alla, että ei pääse sooloilemaan liikaa. Tai no, koputetaan puuta.

Applekin suunnittelee tekevänsä Safarista kiinteän osan käyttöjärjestelmää. Mutta itse ainakin uskon, että muillekin jää paljon kehittelytyötä. Selaimesta tulee varmaan enemmän jonkinlainen hybridiohjelma, jossa yhdistyy selain, tiedostoselaaminen ja Outlookin tapainen ajan- ja infonhallintaohjelma. Ainakin itse pitäisi sellaista aika hyvänä ratkaisuna.

Mutta toivottaan tosiaankin, että MS ei pääse liikaa sooloilemaan Explorerilla (tai mikä se nyt sitten vastaisuudessa tulee olemaan).

Kommentit on suljettu.