Hesari vilkkuu

Hesarin uudet sivut vilkkuu ja paukkuu melkein yhtä mukavasti kuin Maikkarin.

Pistinpäs hieman palautettu uusista sivuista arvontakupongin muodossa :)

WWW suunnittelu / koodaus on mennyt hieman mönkään osasta sivuista. Esimerkiksi heti /apua/info/ sivuilla on ”a…name” tagilla merkattu isoja alueita ja standardeja tukeva selain aiheuttaa kaiken leipätekstin päällä mouseover efektin, alleviivaten koko kappaleen siniseksi, mikä ei tietenkään paranna lukukokemusta.
Siinä missä muut isot (mm. Wired) yrittävät luoda standardeja seuraavia sivuja, ei HS:n sivut edes validoi W3C validaattorilla. Ei kaikilla ole rikkinäisillä sivuilla toimivia selaimia.

Turhaa nipostustahan validaattorit yms. hilavitkuttimet ovat, mutta mitäs minä itselleni mahdan – minä tahdon selainriippumatonta toimivaa webbiä.

5 replies on “Hesari vilkkuu”

Selainriippumatonta as in standardeja tukevia.
Tuohon tietty luetaan vain tarpeeksi uudet selaimet, mutta sou vakin vat.

Eipä näytä toimivan kotona WinXP+Mozilla 1.4RC1 edes niin hyvin kuin duunissa Win2003+Mozilla 1.5a (uusin nightly buildi).

Mac OS X 10.2.6 + uusin Safari -yhdistelmällä Hesarin sivut toimivat varsin hyvin. Ainakin Applen mukaan he tekevät Safaria W3C:n suosituksia seuraamalla. Mozillalla ja Firebirdillä sivut bugittivat myös Macilla. Pitääpä vielä testata Operalla (kunhan ensin jaksaisi imuttaa sen;)).

Mun mielestä standardien vaatiminen Hesarin kaltaisilta ”sisällön” tarjoajilta on täysin kohtuullista, jopa välttämätöntä. Itse en Hesarin tilaajana ainakaan siedä mitään bugitusta (sen verran hinnakasta se on).

Comments are closed.