wanted: digikamera

Olemme ostamassa vihdoin digikameraa ja vaihtoehtoina Canonin Powershot G3 ja G5 (jos tuota Suomesta saa vielä).
Onko muilla ideoita hyvälle amatööri/harrastelija kameralle samassa hintahaarukassa (700-900EUR)? Ei kiitos mitään täysautomaattista, jossa ei voi vaikuttaa sulkimeen/valotusaikaan.

9 vastausta aiheeseen “wanted: digikamera”

Hezzu tilasi kameransa hyvin turvallisesti ulkomailta (Saksasta). Jos haluat säästää tai samalla hinnalla saada vielä paremman/kalliimman kameran, niin suosittelen ulkomaita tilausta.

Itelleni mieteskelin ostaa Sony DSC-V1 tai Pentax Optio 550 (tai 450). Sonyn huonona puolena lienee kallis muisti, muuten ihan loistava. Pentaxista ei ihan nopeasti tuu mieleen oikeastaan mitään suurta puutetta. Molemmissa pitäis olla sopivasti käsisäätöäkin tarjolla.

Minolta F100!!! Erittäin loistava vaihtoehto. Oli G2:n tai G3:n jälkeen jonkun testin paras, mutta paljon edukkaampi. Hinta-laatusuhde siis todella hyvä. Suomessa jotain 599 euroa. Jenkeistä tuli hintaan 399 euroa.

Kannattaa miettiä myös kameran käytännöllisyyttä. G3 kaulassa näytät helposti japanilaiselta turista. Itse päädyin Canon Digital Ixus 400:aan ja vyölaukussa, paidan helman alla kulkee nyt helvatan kompakti paketti lisäakkuineen ja muistikortteineen. Voin näpsäillä kuvia vaikkapa paikallisen S-Marketin lihatiskistä tai naapurin ruovan nenäkarvoista kenenkään huomaamatta. G3 on ominaisuuksiltaan varmasti loistava, mutta ei tuntunut sopivan nopeaan kaupunki rytmiin sitten millään. Digicamera.net on oiva apu näissä asioissa…

Itse olen ollut erittain tyytyvainen Canonin Powershot G2’seen. Osta ihmeessa G3 tai uudempi malli. Omaa kameraani kuljetan mukanani pienessa olkalaukussa, ei ole ollut mitaan ongelmia pitaa mukana.

Jihuu, perjantaina (18.07.2003) sitten testaillaan (omaa) Canonin G5:sta. Aikamoisen tovin tutkailin eri vaihtoehtoja ja lopulta päädyin G5:een.

Samoin, enpä muuta voisi ajatellakaan, lähti hintaan 835 (Suomesta) ja takuut ja huollot pelaa! Onnea Raffellekin !

Kommentit on suljettu.