Taskulamppu postiluukussa

Yöllä istuin tuttuun tapaan koneella säätämässä jotain enemmän tai vähemmän turhaa, kun postiluukusta kuului postin ääniä. Piti oikein kääntyä katsomaan mitä sieltä on tulossa, koska emme kaipaa mainoksia ja harvemmin öiseen aikaan mitään normaalia postia tuleekaan.
Postiluukusta vilahteli taskulampun valo kohti eteisen lattiaa – jännitysnäytelmä oli alkamassa. Päätin kääntyä kokonaiset 90° tuolillani ja tarkkailla tilannetta tarkemmin. Käytävältä kuului myös epämääräistä rahinaa ja kolinaa naapurin postiluukun luukusta. Kului pari minuuttia, kunnes postiluukku aukesi jälleen ja taskulampun valo sokaisi eteisessä olleet kengät.
Nousin tuoliltani ja odotin, että taskulamppu katoaa luukusta ja riuhtaisin oven auki kovalla vauhdilla. Melko savuisessa käytävässä seisoi palomestari taskulamppu kädessä yhtä yllättyneenä kuin minä. Radiopuhelimen rahistessa miehen olkapäällä päätin avata adrenaliinin sekoittaman sanaisen arkkuni:

”Huh, luulin jo, että täällä olisi murtovarkaita”
”Eipä tässä mitään. Ei sulla kumminkaan ole ruoka pohjaan kärähtänyt?”
”Ei”
”Noh, ei täällä mitään hätää ole, mene vain takaisin sisään”

Vilkaisu makuuhuoneen ikkunasta kadulle; kaksi paloautoa ja palomestarin maasturi. Hermosavuille parvekkeelle; kaksi paloautoa ja ambulanssi. Sitten tuli ne hauskat kylmät väreet, kun adrenaliinin taso laski.
Ilmeisesti jollain oli palanut pahemman kerran ruoka pohjaan.

Terkkuja Helsingin keskuspelastusasemalle.

1 vastaus aiheeseen “Taskulamppu postiluukussa”

Heh. Tiukkaa shaissee. Ei tainnut olla ensimmäinen kerta, kun oven takana on yllättäen ollut palomies? :=) Siis been there, done that…

Kommentit on suljettu.