Tuumat suoriksi

Suomen Pankkiyhdistys vastaa närkästyneelle vapaakädettäjälle:

Selitys on että, rivikirjoitus tulostus ja kirjapainoalan tekniikka ovat tuumamitoituksella: koneet, paperit jne. Painokoneiden sylinterimitat on tuumissa, koneet tehdään ulkomailla. Paperihukka minimoidaan ja painotarkkuus saavutetaan. Alan ammattilaiset käyttävät painotöissä tuumamitoitusta. Painettavien lomakkeiden määrä on pienenemässä, mutta niin kauan kuin painotalojen tuotteita on käytössä, mitoituksen on tekotavasta riippumatta oltava sama.
Ajattelet varmaan asiaa atk:n kannalta sähköisiä A4-arkkitulosteita tehtäessä.

Noh, minä olinkin väärän alan ammattilainen. Kouluttamattomuus kostautuu!

3 vastausta aiheeseen “Tuumat suoriksi”

Asiaan koulutetun silmin yllä on osin puolitotuuksia ja osin lähes paskapuhettakin. Kummasti on saatu tuumamittasilla offset- ja muilla koneilla ihan metrimittasta tavaraa aikaseksi, eikä edes vahingossa vaan opastettuina ja ohjeistettuina harjoituspainatuksina. Suurin syy tuumamittojen käyttöön laskujen käsittelyssä on tod.näk. se, että pankkitoiminta on koneistunut alkaen ison veden tuolta puolen. Ameriikan ihmemaassa on ekana siirrytty koneelliseen laskujen tulostukseen ja täten kaikkien lomakkeiden mitoitus on alunperin tuumissa, josta ajan myötä muodostunut standardi.

Heh, näin kyllä jos Pankkiyhdistyksen selitykseen on uskomista ja tuo laskujen käsittelyjustka tapahtuu äärimmäisyyteen asti räpyläluuri-markkinoilla:)

Kommentit on suljettu.