Apple Aperture

Pikaisen testin perusteella Applen Aperture on erittäin resurssisyöppö softa kuvien hallintaan ja pieneen käsittelyyn.

Sen sijaan, että kuvat olisi jotenkin fiksusti järjestetty kovalevylle, sijoittaa softa kaikki kuvat yhteen isoon kirjastotiedostoon. Siirsin testiksi osan kuvistani softaan ja kirjaston koko kasvoi yhdeksään gigatavuun. Tuskin maltan odottaa että tuhansia kuvia sisältävä useamman kymmenen gigatavun kirjasto lahoaa samaan tapaan kuin iPhoton kirjasto, jossa kuvat sentään ovat itse kirjastotiedostosta erillään.

Edes neljä gigaa muistia ei tunnu tälle softalle riittävän. Spekseissä minimivaatimuksena on gigan muisti. Sääliksi käy läppäriä käyttäviä softan käyttäjiä.

Softan tuottama webbigalleria on epävalidia Strict XHTML koodia ja valmiit teemat ovat melko siistejä.

Jatketaan softan testailua myöhemmin vielä, mutta ensivaikutelmana on uuden koneen osto, joskin kahden näytön tuki tuo paljon plussaa.

Update: Ars Technical arvio Aperturesta. Arvio tehty lähes identtisellä koneella omani kanssa.

At this stage Aperture is a big, expensive misfire and considering the hefty price tag, I can’t think of a reason to recommend it.

2 replies on “Apple Aperture”

Heips!
Kerrankin olit kirjoittanut jotain mikä minuakin kiinnostaa, mutta kuten varmaan arvaatkin etten oikein ymmärtänyt mitään. Tuletko jouluksi mammaa ja muita katsomaan? Ajattelin vaan jos sit vaikka suomentaisit ton aikaisemman. On näet läppäri hommattu ja kamerakin… melkein. Kattellaan ja kuullaan. Reetalle ja Freddylle terkkuja

Comments are closed.